Makaron ze smażonym Tofu i brokułami
Makaron ze smażonym Tofu i brokułami to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły, olej z orzeszków ziemnych, udon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Makaron ze smażonym Tofu i brokułami, Smażone pudełko tofu Bento z sezamowym makaronem Soba i brokułami imbirowo-Marchewkowymi, oraz Pan smażone tofu, jarmuż i smażony makaron.
Instrukcje
Pokroić tofu w 1/2-calowe grube plastry. Dobrze osuszyć między kilkoma warstwami ręcznika papierowego lub czystych ręczników do herbaty, a następnie pokroić w kostkę o średnicy 1/2 cala.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami opakowania i odcedzić.
Tymczasem, rozgrzać olej na patelni stir-fry, wok, lub bardzo duża patelnia.
Dodać tofu i stir-smażyć na średnim ogniu, aż złoty z większości stron; przenieść na talerz.
Połączyć brokuły i około 1/4 szklanki wody na patelni stir-fry. Przykryć i na parze, aż brokuły będą miękkie-chrupiące.
Dodaj tofu i gotowane makaron na patelni wraz z sosem stir-fry. Delikatnie i dokładnie wrzucić. Nadal gotować, aż wszystko jest ogrzewane przez, i służyć.
Makaron ze smażonym Tofu i brokułami (ta strona)
Maple-Roasted Carrots (page 20
Broiled Japanese bakłażan (page 21
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Od wegetariańskiego 5-składnika Gourmet by Nava Atlas Copyright (c) 2001 by Nava Atlas Published by Broadway Books.Nava Atlas jest autorką dziewięciu książek kucharskich, w tym The Vegetarian Family Cookbook, The Vegetarian 5-Ingredient Gourmet i Vegetarian Soups for All Seasons. Mieszka w regionie Hudson Valley w Nowym Jorku z mężem i dwoma nastoletnimi synami (wszyscy weganie).