Makaron z sosem cytrynowym, szparagami i groszkiem
Przepis makaron z sosem śmietanowym cytrynowym, szparagami i groszkiem można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, pieprz, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Linguine Ze Szparagami, Groszkiem I Rukolą W Sosie Cytrynowym, Makaron Sos Śmietanowy Z Groszkiem, oraz Makaron z groszkiem, szczypiorkiem i sosem śmietanowym.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dodać szparagi w ostatniej chwili gotowania.
Umieścić groszek w durszlaku.
Mieszankę makaronu odsączyć na groch; odstawić.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 1 minutę.
Połączyć bulion i skrobi kukurydzianej w małej misce; mieszać aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę bulionu do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj śmietanę, sok, sól, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i czerwonego pieprzu.
Dodać mieszaninę makaronu do mieszaniny bulionu; wrzucić delikatnie do herbu.
Dekoruj grubo zmielonym czarnym pieprzem i plasterkami cytryny.