Makaron z sosem cytrynowym, szparagami i groszkiem

Makaron z sosem cytrynowym, szparagami i groszkiem
Przepis makaron z sosem śmietanowym cytrynowym, szparagami i groszkiem można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, pieprz, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Linguine Ze Szparagami, Groszkiem I Rukolą W Sosie Cytrynowym, Makaron Sos Śmietanowy Z Groszkiem, oraz Makaron z groszkiem, szczypiorkiem i sosem śmietanowym.

Instrukcje

1
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SólSól
2
Dodać szparagi w ostatniej chwili gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
3
Umieścić groszek w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Mieszankę makaronu odsączyć na groch; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
GrochGroch
5
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Połączyć bulion i skrobi kukurydzianej w małej misce; mieszać aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Dodać mieszaninę bulionu do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Wymieszaj śmietanę, sok, sól, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i czerwonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
KremKrem
SokSok
SólSól
10
Dodać mieszaninę makaronu do mieszaniny bulionu; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MakaronyMakarony
11
Dekoruj grubo zmielonym czarnym pieprzem i plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
CytrynaCytryna
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn