Pikantna Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango I Salsą Tomatillo
Przyprawa przetarta tilapią z czarną fasolą, Mango i Tomatillo Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z limonki, kolendrę, filety z tilapii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od jednej głodnej Mamy ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z tilapią, Tomatillo, czarną fasolą i mango, Pikantna Tilapia z Tomatillo, czarną fasolą i sałatką z Mango, oraz Przyprawiona Tilapia Z Salsą Z Czarnej Fasoli Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść żaroodporny talerz do serwowania na stojaku na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 200 stopni. (Jest to opcjonalne, ale pomoże utrzymać ciepło ryby podczas gotowania partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
W średniej misce, połączyć fasolę, pomidory, mango, czerwona cebula, sok z limonki, 1/3 szklanki oleju roślinnego, kolendra i kilka grinds czarnego pieprzu; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Truskawka Bez łuski
Tomatillos
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pozostawić sałatkę w temperaturze pokojowej podczas gotowania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Wymieszaj 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu z chili w proszku, kminkiem, oregano i 1 łyżeczką soli. Przetrzyj mieszaniną obie strony filetów tilapii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Tilapii
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
5
W dużym (12-calowy) nonstick patelni, ciepła pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu do gorąca. Gotować dwa filety tilapia aż lekko rumiane i miąższ jest nieprzezroczysty i gotowane choć, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Tilapii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Przełóż rybę na talerz w piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas gotowania pozostałych dwóch filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Przelać filety na talerz i łyżkę połowy salsy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
8
Podawać z pozostałą salsą na boku.* Uwaga: Puree trochę salsy z lub bez ryby na puree jedzenia dzieci. Można również łyżkę puree salsy na małe płatki rybi i na parze ziarna, jeśli masz go dla dzieci jedzących teksturowanych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.