Makaron azjatycki z pieczoną wieprzowiną
Azjatycki makaron z pieczoną wieprzowiną to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.82 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, olej sezamowy, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina azjatycka z makaronem, Wieprzowina i makaron w stylu azjatyckim, oraz Wieprzowina i makaron po azjatycku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego.
Dodać szalotki i czosnek i stir-smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać mieloną wieprzowinę, brązowy cukier, sos z czarnej fasoli, suszone chiles, SOS Maggi i sos rybny i gotować, rozbijając mięso łyżką, aż będzie rumiane w miejscach, o 10 protokół.
Dodać 3/4 szklanki bulionu z kurczaka i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż bulion odparuje, o 8 protokół. Wymieszać 1 łyżkę octu.
Przenieść mieloną mieszankę wieprzową do miski i wytrzeć patelnię.
W słoiku połączyć pozostałe 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i 1/2 łyżki octu z sosem ostrygowym, olejem sezamowym i sambal oelek. Zamknąć słoik i wstrząsnąć sos do mieszania.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać Chińskie brokuły i gotować, aż będzie chrupiące-przetargu, o 2 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś brokuły na powierzchnię roboczą i pokrój je na 1-calowe kawałki. Zagotować wodę i dodać makaron. Gotuj tylko do al dente.
Odcedzić makaron, wytrząsając nadmiar wody.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Dodać pieczoną wieprzowinę, mieloną wieprzowinę, brokuły i makaron i wrzucić do połączenia.
Dodać sos i gotować, podrzucając, aż makaron są równomiernie pokryte, 5 protokół.
Dodaj scallion, przenieść do dużego talerza i służyć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.