Made-Over Blackened Cajun Patelnia Frytki
Przepis Made-Over Blackened Cajun patelnia frytki może zaspokoić swoje Creole pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 168 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, musztardę kreolską, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cajun Czarny łosoś z puree Groszkowym i frytkami Door Stop, Cajun Blackened Salmon, oraz Cajun Blackened Tilapia.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Ziemniaki pokroić w długie kliny o grubości około 1 cala. Wrzucić ziemniaki z oliwą z oliwek i przyprawą Cajun.
Rozgrzej żaroodporną patelnię dużą nonstick na średnim ogniu i dodaj ziemniaki w jednej warstwie. Gotować, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 15 protokół. Powoli dodaj 1/4 szklanki wody na patelni i przenieść całą patelnię do piekarnika.
Kontynuuj gotować ziemniaki, obracając raz, aż ziemniaki będą miękkie, a zewnętrzne są chrupiące, o 20 więcej minut. W międzyczasie wymieszaj jogurt z musztardą i szczyptą soli.
Ziemniaki podawać na ciepło z sosem musztardowym.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Neboan Albarino z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Nebo Albarino
Chłodniejsze, wyższe wzniesienie Condado do tea subregion daje podstawę do świeżego, precyzyjnego wyrażenia Albariño w ogóle i to szczególne miejsce nadaje intensywną smugę mineralną przez wino. Kwiatowy, kwitnący nos o brzoskwiniowych i morelowych aromatach, które przenoszą się na podniebieniu o napiętej strukturze, złożonych świeżych owocach, zaniżonej masie podniebienia, wszystko na silnym kręgosłupie kwasowości mineralnej.