UWAGA: JEŚLI UŻYWASZ MĄKI SAMOZBIERAJĄCEJ-ZMNIEJSZ SÓL MORSKĄ DO 1 1/2 ŁYŻECZKI, A NASTĘPNIE POMIŃ PROSZEK DO PIECZENIA I SODĘ OCZYSZCZONĄ - I UŻYJ ZWYKŁEJ WODY ZAMIAST SODY GAZOWANEJ. ABY UŁATWIĆ MIELENIE NASION KOPRU WŁOSKIEGO, WCIŚNIJ CZYSTY MŁYNEK DO PRZYPRAW LUB MŁYNEK DO KAWY ZE SKROBIĄ KUKURYDZIANĄ I SOLĄ MORSKĄ DO DROBNO ZMIELONEGO, A NASTĘPNIE DODAJ DO SUCHEGO CIASTA.Rozmrozić świeżą białą rybę bez kości, jeśli jest zamrożona; pokroić filety na kawałki 3-calowe x 4-calowe; przygotować lekką kąpiel z solą morską/wodą, aby solować ryby przez 20 minut (solanka powinna być tylko "słona jak ocean").Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do frytkownicy, aby całkowicie zanurzyć ryby; włóż kosz do frytkownicy; rozgrzej olej powoli w stopniowych krokach do 182°.zmierz wszystkie suche ciasto i składniki pogłębiania do dużej miski; wymieszaj dobrze mieszaninę, aż dokładnie się wymieszasz; usuń 2 szklanki mieszaniny i przenieś do innej dużej miski na ciasto.Do dużej miski zawierającej 2 kubki zarezerwowane suche ciasto, ubijać w płynnych składników ciasta, bez nadmiernego mieszania.Usuń rybę z kąpieli w soli morskiej; lekko osusz rybę; pokryj rybę bardzo lekko ze wszystkich stron zarezerwowanym suchym pogłębianiem, uważając, aby nie rozerwać lub złamać ryby(w razie potrzeby użyj płaskiej metalowej szpatułki, aby obrócić rybę).Zanurz pogłębione ryby w przygotowanym cieście, aby równomiernie pokryć ryby, używając płaskiej szpatułki do podnoszenia; pozwól, aby nadmiar ciasta spłynął; powoli i ostrożnie upuść poobijane ryby do wstępnie rozgrzanej frytkownicy (upewnij się, że ryba nie tonie i nie przykleja się do dna kosza frytkownicy; jeśli tak się stanie, podnieś kosz i ostrożnie poluzuj rybę płaską łopatką ze stali nierdzewnej).Smażyć ryby w rozgrzanym oleju rzepakowym360 bez przepełnienia, aż panierka stanie się złota, a ryba będzie delikatna, łuszcząca się; ugotowaną rybę umieścić na chłonnym papierze do odsączenia (filety w razie potrzeby rozgrzać w rozgrzanym piekarniku 170 F); powtórzyć proces smażenia z pozostałymi rybami.Przed podaniem lekko ostudzić gorącą smażoną rybę; podawać ze świeżymi plastrami cytryny i pożądanymi przyprawami-sosem tatarskim, sosem koktajlowym, chrzanem śmietanowym, sosem ostrym, octem słodowym.Serwuj i ciesz się!