Libańskie Pitas Nadziewane Mięsem (Arayes)

Libańskie Pitas Nadziewane Mięsem (Arayes)
Libańska pita nadziewana mięsem (Arayes) może być właśnie tym przepisem z Bliskiego Wschodu, którego szukasz. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 251 kalorii. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup orzeszki piniowe, pomidory, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także libański klops, libańskie placki mięsne (SFEEHAS) i libańskie placki mięsne (Sfeehas).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów
3
W robocie kuchennym wymieszaj cebulę, czosnek i pietruszkę, aż zostaną drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano
Posiekane świeże Oregano Lub 1 łyżka Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazyliiświeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii
4
Wyjmij do dużej miski i dodaj wołowinę, pomidor, garam masala, orzeszki piniowe i sok z cytryny. Sezon z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Szalotka, Pokrojona W Cienkie Plasterki Do DekoracjiSzalotka, Pokrojona W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Uniwersalna Mieszanka PanierowaUniwersalna Mieszanka Panierowa
Opcjonalnie Posiekana Sałata I Pokrojone AwokadoOpcjonalnie Posiekana Sałata I Pokrojone Awokado
6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2-1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Podzielone2-1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Podzielone
5
Mieszaj rękami, aż składniki dobrze się połączą.
6
Ułóż ćwiartki pity na blasze wyłożonej pergaminem. Każdą ćwiartkę napełnij około 2 łyżkami mieszanki mięsnej, spłaszczając, aby nadzienie było równe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posypka Lodowa Karmelowa I Posiekane Orzechy OpcjonalniePosypka Lodowa Karmelowa I Posiekane Orzechy Opcjonalnie
7
Każdą ćwiartkę posmaruj z obu stron odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej Za PergaminPlus Więcej Za Pergamin
8
Posyp solą na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser
9
Piec 20 minut, w połowie obracając raz. Pita powinna być rumiana i chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów1 Polędwica Wieprzowa, Około 2 Funtów
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn