Libańska poussin z przyprawionym bakłażanem pilaf

Libańska poussin z przyprawionym bakłażanem pilaf
Przepis libański poussin z przyprawionym bakłażanem pilaw może zaspokoić twoje pragnienie Środkowego Wschodu w przybliżeniu 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 2 i kosztuje $3.09 za porcję. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka ziela angielskiego, oliwy z oliwek, poussin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 212 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest świetne. Podobne przepisy to Bakłażan Libański (Bakłażan Libański), Libański Pilaf Ryżowy, oraz Libański Pilaf Ryżowy.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W 1 łyżce oleju wrzucić bakłażana, aż będzie dobrze pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Wlej do dużej puszki do pieczenia, a następnie naciśnij na boki puszki, aby zrobić miejsce na poussins. Natrzyj trochę oleju na skórę poussins, posypać szczypty ziela angielskiego, sól i dużo czarnego pieprzu, pop liść laurowy wewnątrz każdego ptaka, a następnie piecz przez 35 min. (Pozostawić do gotowania na około 10 minut przed rozpoczęciem pilaw więc są gotowe w tym samym czasie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Aby zrobić pilaw, podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na średniej patelni i smaż cebulę przez 5-8 minut, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy ryż i orzeszki piniowe, mieszamy przez około 1 min, następnie dodajemy przyprawy, w tym łyżeczkę ziela angielskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać wywar, wymieszać z porzeczkami, następnie przykryć patelnię i gotować przez 7 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Zdejmij pokrywkę z patelni, dodaj pomidora, miętę i koperek, następnie przykryj i gotuj jeszcze 2-3 minuty, aż wywar zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki. Odstawić, przykryć, ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
KoperKoper
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Tymczasem, gdy poussins mają ich 35 minut, skropić melasę granatu nad nimi i zwrócić je do pieca na 10 minut więcej, aż One i bakłażany są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Odstaw poussins na bok, aby odpocząć na kilka minut, podczas gdy wrzucasz bakłażana do pilawu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
9
Poussins podawać w całości lub w porcji i podawać na szczycie pilawu. Rozsypać koperkiem i liśćmi mięty i posypać odrobiną sumaku, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
SumakSumak
KoperKoper
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia43
Magazyn