Libańska poussin z przyprawionym bakłażanem pilaf
Przepis libański poussin z przyprawionym bakłażanem pilaw może zaspokoić twoje pragnienie Środkowego Wschodu w przybliżeniu 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 2 i kosztuje $3.09 za porcję. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka ziela angielskiego, oliwy z oliwek, poussin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 212 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest świetne. Podobne przepisy to Bakłażan Libański (Bakłażan Libański), Libański Pilaf Ryżowy, oraz Libański Pilaf Ryżowy.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
W 1 łyżce oleju wrzucić bakłażana, aż będzie dobrze pokryty.
Wlej do dużej puszki do pieczenia, a następnie naciśnij na boki puszki, aby zrobić miejsce na poussins. Natrzyj trochę oleju na skórę poussins, posypać szczypty ziela angielskiego, sól i dużo czarnego pieprzu, pop liść laurowy wewnątrz każdego ptaka, a następnie piecz przez 35 min. (Pozostawić do gotowania na około 10 minut przed rozpoczęciem pilaw więc są gotowe w tym samym czasie.)
Aby zrobić pilaw, podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na średniej patelni i smaż cebulę przez 5-8 minut, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy ryż i orzeszki piniowe, mieszamy przez około 1 min, następnie dodajemy przyprawy, w tym łyżeczkę ziela angielskiego.
Wlać wywar, wymieszać z porzeczkami, następnie przykryć patelnię i gotować przez 7 min.
Zdejmij pokrywkę z patelni, dodaj pomidora, miętę i koperek, następnie przykryj i gotuj jeszcze 2-3 minuty, aż wywar zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki. Odstawić, przykryć, ogrzać.
Tymczasem, gdy poussins mają ich 35 minut, skropić melasę granatu nad nimi i zwrócić je do pieca na 10 minut więcej, aż One i bakłażany są miękkie.
Odstaw poussins na bok, aby odpocząć na kilka minut, podczas gdy wrzucasz bakłażana do pilawu.
Poussins podawać w całości lub w porcji i podawać na szczycie pilawu. Rozsypać koperkiem i liśćmi mięty i posypać odrobiną sumaku, jeśli chcesz.