Lepsza Lasagna Wołowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać lepszy Lasagnan wołowiny spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 35g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, jajko, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Spróbuj Lepsza Lasagna Wołowa, Lasagna Z Wołowiną Ziemniaczaną, oraz Lasagne (wołowina i bakłażan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Makaron ugotować al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić je dobrze, a następnie położyć na woskowanym papierze, aby zapobiec ich przywieraniu do siebie.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż nie będzie już różowy, rozbijając go na małe kawałki, jak gotuje, o 3 protokół.
Przenieść mięso na talerz, odrzucając wszelki tłuszcz pozostały na patelni.
Dodać olej do tej samej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz odparuje i zaczną brązowieć, o 5 protokół. Odstawić mięso na patelnię. Wymieszać 2 szklanki sosu pomidorowego i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
W średniej misce połączyć ser ricotta, szpinak, jajko, sól, pieprz i gałka muszkatołowa.
Spread 1 szklanka sosu pomidorowego na dnie 9 przez 13 cala naczynia do pieczenia.
Umieść warstwę makaronu lasagne na górze, dotykając, ale nie nakładając się.
Na wierzchu makaronu rozłóż połowę mieszanki ricotty.
Dodaj kolejną warstwę makaronu. Wierzch z połową mieszanki wołowo-grzybowej. Powtórz z kolejną warstwą makaronu, następnie pozostałą mieszaninę sera, więcej makaronu, następnie pozostałą mieszaninę wołowiny i na koniec 1 więcej warstwy makaronu. Ostatnią warstwę makaronu polać pozostałym sosem, następnie posypać startym serem. Przykryć luźno folią i piec 45 minut. Odkryć i piec przez 15 minut więcej.
Doskonałe źródło: białka, błonnika, witaminy A, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B12, witaminy C, wapnia, żelaza, fosforu, potasu, selenu, cynku
Dobre źródło: kwas foliowy, miedź, magnez