Lemon Pavlovas z jagodami
Ten przepis służy 12 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, ekstrakt z wanilii, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Świąteczne Pawłówki z jagodami i śmietaną, Mini Chocolate Pavlovas polane świeżymi jagodami, oraz Lemon Pavlovas.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Postaw stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Odstawić.
W mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie trzepaczki ubić białka do zgęstnienia, około 2 minut. Z maszyną na średniej prędkości stopniowo dodawać cukier, około 1 łyżki stołowej na raz.
Dodać sól, śmietanę z kamienia nazębnego i skórkę cytrynową. Zwiększyć prędkość do wysokiej I beat aż mieszanina posiada sztywne szczyty, o 3 do 4 minut. Kropla 8 (1/
szklanki mieszanki na przygotowaną blachę do pieczenia w odległości około 2 cali. Korzystanie z tyłu łyżki zrobić 1 1/2 cala średnicy dobrze w środku każdej bezy.
Piec przez 2 godziny. Wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego ostygnięcia w piekarniku przez 2 godziny. Przechowywać hermetycznie w plastikowym pojemniku do 1 tygodnia.
Jagody: w małej misce, wymieszać jagody, cukier i sok z cytryny. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Śmietana: w małej misce wymieszać ser, cukier i wanilię, aż będzie gładka.
Na małe talerzyki kładziemy bezy i do studzienek wlewamy łyżkę kremu mascarpone. Top z jagodami i podawać.
Uwaga kucharza: jeśli używasz jagód, delikatnie rozgnieść je widelcem przed wymieszaniem z cukrem i sokiem z cytryny.
Uwaga kucharza: mieszankę bezową można również umieścić w torbie z dużą, gładką końcówką (zalecane: Ateco # 980
i piped na blasze do pieczenia.