Lekkie i kremowe mrożone cytrynowo-limonkowe Mini formy owocowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj lekkie i kremowe mrożone formy cytrynowo-limonkowe Mini Fruit. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny i/lub limonki, skrobię kukurydzianą, mleko sojowe waniliowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mrożone Formy Owocowe, Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką, oraz Mini Pomarańczowe Formy Żelatynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz skrobię kukurydzianą z 3 do 4 łyżkami mleka sojowego w średnim rondlu i ubijaj, aż nie będzie grudek.
Umieścić na średnim ogniu i ubić pozostałą część mleka sojowego i cały cukier.Gotować, ubijając często, przez około 7 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, ale nie zagotuje się.
Ubij energicznie, gdy zgęstnieje, aby mieszanina była gładka.
Zdjąć z ognia i wlać do średniej miski.Natychmiast ubić sok z cytryny, skórkę cytryny i ekstrakty.
Ubijać szybko, aż mieszanina będzie gładka, bez grudek.
Umieść jagody w formie, pozwalając niektórym zanurzyć się.Zamrozić przez 5 godzin na noc.Pozostawić do zmiękczenia na chwilę przed podaniem.Zamrozić.