Lasagne Homarowo-Karczochowa
Homar-Karczoch Lasagnan jest pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mleka, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Maine Lobster Lasagna, Lasagne Z Karczocha, oraz Lasagne Z Karczochami Z Kurczaka.
Instrukcje
Ogon homara gotować we wrzącej wodzie 6 do 8 minut lub aż gotowe; odcedzić. Spłukać zimną wodą. Dzielony i czysty ogon. Grubo posiekać mięso homara; odstawić.
Połącz twarożek i następne 4 składniki w małej misce, dobrze mieszając. Wymieszać posiekane homary i karczochy; odstawić.
Margarynę roztopić w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu; dodać mąkę. Gotować, stale mieszając trzepaczką do drutu, 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, 5 minut lub aż biały sos zgęstnieje i bąbelkami. Wymieszać z winem.
Makaron z lasagne gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Każdy makaron pokroić na pół w poprzek.
Łyżka jedną trzecią białego sosu na dnie naczynia do pieczenia 7 - x 5 1/4-x 1 1/2-cala pokrytego natryskiem do gotowania.
Ułóż 2 połówki makaronu wzdłuż w jednej warstwie na białym sosie, a na wierzchu połowę mieszanki homara i 1 1/2 łyżki sera mozzarella. Powtórz procedurę z połową pozostałego białego sosu, 2 połówki makaronu, pozostałą mieszaniną homara i pozostałym serem mozzarella. Top z pozostałych 2 połówek makaronu i pozostały biały sos.
Posypać serem Romano. Przykryć i piec w 350 przez 15 minut; odkryć i piec dodatkowe 30 do 35 minut lub aż lekko rumiane.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.