Kuskus z czarnej fasoli i szpinaku
Kuskus z czarnej fasoli i szpinaku to wegetariańskie danie główne bez nabiału. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 17 g białka i 2 g tłuszczu. Za 1,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka czarnej fasoli, bulionu drobiowego, kuskusu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 90% wyniku, co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj kuskus z czarnej fasoli i szpinaku, sałatkę z czarnej fasoli i kuskusu oraz sałatkę z czarnej fasoli i kuskusu.
Instrukcje
W średnim rondlu, na dużym ogniu, zagotuj bulion z kurczaka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Z rozmrożonego szpinaku odciśnij nadmiar wody. Wskazówka dla gospodyni domowej: użyj praski do ziemniaków, aby wycisnąć wodę ze szpinaku – Carol Simmons, Orland Park, IL.
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz szpinak i czarną fasolę.
Podgrzewaj pod przykryciem w kuchence mikrofalowej na poziomie WYSOKIM przez 2 minuty.
Mieszankę szpinaku i czarnej fasoli wymieszaj z kuskusem.
Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.