Kuskus i ryba w woreczku

Kuskus i ryba w woreczku
Kuskus i ryba w woreczku to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 166g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Na 21,47 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 66 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cytryny, plamiaka, orzechów sosny i koperku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ryba W Worku, Ryba z sałatką kuskus przepis (omega 3 i kuskus), oraz Mediterranean fish & kuskus.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Złożyć duży arkusz folii lub papieru do pieczenia na pół i szczelnie złożyć jedną stronę do uszczelnienia. Zetrzeć skórkę z cytryny i wymieszać z kuskusem, orzeszkami pinii, cukinią i koperkiem. Dobrze przyprawić, a następnie wrzucić do otwartej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Cytrynę przeciąć na pół, a następnie wyciąć 2 cienkie plasterki z jednej połowy. Drugą połowę soku i dodać sok do wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4
Na kuskusie ułożyć plamiaka, ułożyć plasterki cytryny, następnie ostrożnie polać wywar cytrynowy. Złóż pozostałe otwarte strony szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
PlamiakPlamiak
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
5
Piec przez 20-25 minut, w zależności od grubości ryby, aż ryba zostanie ugotowana i kuskus będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia75
Magazyn