Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym

Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym
Ziołowe kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-pomarańczowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1048 kalorii, 78g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje $3.39 za porcję. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Mieszanka liści tymianku, piernik, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Kury z dziczyzny z boczkiem i sosem żurawinowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia, umieścić kury, piersi bokami do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pędzel z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą, suszonym tymiankiem i pieprzem. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony TymianekSuszony Tymianek
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Piec od 1 godziny do 1 godziny 15 minut, aż sok z kur będzie czysty, gdy grubsze kawałki zostaną pocięte na kość (co najmniej 74°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
W międzyczasie, w rondlu 1-quart, podgrzać sos żurawinowy na małym ogniu, stale mieszając, aż do stopienia. Wymieszać z marmoladą, piernikiem i klementynką. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
KlementynaKlementyna
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Aby służyć, przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż kręgosłupa i mostka od ogona do szyi, za pomocą nożyczek kuchennych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
7
Kury podawać z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Dekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn