Kury Kornwalijskie Północnoafrykańskie

Kury Kornwalijskie Północnoafrykańskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj kur z Afryki Północnej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1103 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, czosnek, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klopsiki Z Afryki Północnej, Kurczak Północnoafrykański, oraz Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich.

Instrukcje

1
Używając ostrego noża lub tasaka, podziel każdą kurę na plecy i otwórz ją płasko, jak książkę. Ułóż kury, skórą do góry, na dwóch dużych patelniach do pieczenia. Wyciśnij cytryny i pomarańcze na kury, a następnie umieść wyciśnięte kawałki cytryny i pomarańczy pod kurami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
CleaverCleaver
NóżNóż
2
Na powierzchni roboczej posypać czosnek solą. Używając dużego noża, posiekaj i rozmazuj je razem, tworząc pastę. Zeskrobać pastę czosnkową do małej miseczki i wymieszać z papryką, kminkiem, imbirem i opcjonalnie cayenne. Stopniowo mieszać w oleju do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozprowadzić pastę na skórze kur i pozostawić w temperaturze pokojowej, przykrytej, na 1 godzinę przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piecz kury, fastrygowanie często z kapieli, aż soki uruchomić żółty, gdy mięso jest Przekłute widelcem, 50 do 60 minut.
6
Podawać natychmiast, odrzucając gotowane owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
7
artykuł var
8
Typ_27_data = {};
9
artykuł
10
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Painted Wolf The Den Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Painted Wolf The Den Pinotage
Painted Wolf The Den Pinotage
Intensywne wino owocowe o Smaku czerwonych i czarnych letnich jagód, pikantnych przypraw i smaków drewna. Wino ma delikatne jasne taniny. Ma długie świeże wykończenie.Pinotage to najlepsze możliwe czerwone wino na świecie do połączenia z Meksykańskimi potrawami, takimi jak Fajitas i Mole. To jest również wielki z Cabrillo. Wino lubi nasiona kminku i smaki chili Dymnej ancho. Jest to również bardzo dobre inne smakowe amerykańskie specjały regionalne, takie jak Carolina pulled pork i smoky Texas B. B. Q. beef rib.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn