Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj kur z Afryki Północnej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1103 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, czosnek, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klopsiki Z Afryki Północnej, Kurczak Północnoafrykański, oraz Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich.
Instrukcje
1
Używając ostrego noża lub tasaka, podziel każdą kurę na plecy i otwórz ją płasko, jak książkę. Ułóż kury, skórą do góry, na dwóch dużych patelniach do pieczenia. Wyciśnij cytryny i pomarańcze na kury, a następnie umieść wyciśnięte kawałki cytryny i pomarańczy pod kurami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Cleaver
Nóż
2
Na powierzchni roboczej posypać czosnek solą. Używając dużego noża, posiekaj i rozmazuj je razem, tworząc pastę. Zeskrobać pastę czosnkową do małej miseczki i wymieszać z papryką, kminkiem, imbirem i opcjonalnie cayenne. Stopniowo mieszać w oleju do pasty.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Painted Wolf The Den Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.