Kurczak Z Pomarańczą
Kurczak z pomarańczą może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 35. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu po piersi z kurczaka, env. shake ' N bake Chicken coating mix, pomarańcze pępka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Z Pomarańczą, Kurczak Szkliwiony Pomarańczowo, oraz Kurczak Szkliwiony Pomarańczowo.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Kurczaka posmarować 2 łyżkami. Marmolada. Pustą powłokę wymieszać w płytkie naczynie.
Dodać kurczaka; obrócić, aby równomiernie pokryć obie strony każdej piersi.
Umieścić w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Piec 25 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).
Wymieszać dressing i pozostałą marmoladę.
Dodaj do szpinaku; wrzucić do herbu.
Umieść na 4 talerzach. Top szpinak na każdym talerzu z 1 pokrojonej piersi kurczaka i 1/4 pomarańczy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.