Kurczak z grilla kambodżańskiego (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech)

Kurczak z grilla kambodżańskiego (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kambodżańskiego grillowanego kurczaka (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 977 kalorii, 73g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, grubą sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Samlá (Cambodian Chicken Curry), Kambodżańskie Bułeczki Jajeczne, oraz Kambodżańska Sangria dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz szyi i jam ciała kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Wyjąć opakowanie podrobów i odstawić na bok do innego użytku. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą, następnie osuszyć i osuszyć, wewnątrz i na zewnątrz, ręcznikami papierowymi. Spatchcock kurczaka. Wykonaj 2 głębokie cięcia do kości po obu stronach piersi kurczaka oraz w każdą nogę i udo. Przyciąć lub złożyć końcówki skrzydeł z powrotem za skrzydłami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Umieść ptaka w niereaktywnym naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby go utrzymać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Połówki czosnku, cukier i sól umieścić w ciężkiej moździerzu i ubić na pastę z tłuczkiem. Praca w sosie sojowym i sosie rybnym. Jeśli nie masz moździerza i tłuczku, połącz czosnek, cukier i sól w małym robocie kuchennym i przecier na pastę, a następnie pracuj w sosie sojowym i sosie rybnym. Łyżka marynaty nad kurczakiem, zmuszając go do szczelin i obracając ptaka, aby dobrze go płaszcz z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Pozwól kurczaka marynować w lodówce, pod przykryciem, przez 1 godzinę do 4 godzin; im dłużej marynuje, tym bogatszy będzie smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i gotować, aż tylko zaczyna się brązowy, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść czosnek do małej miski żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać nasiona annatto do rondla z olejem i gotować, aż pachnące i rumiane i olej zamienia pomarańczowy, o 2 protokół. Jeśli używasz papryki zamiast nasion annatto, gotować tylko przez 15 sekund. Przecedzić olej przez sitko druciane o drobnych oczkach do miski z czosnkiem. Odstaw glazurę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz 1/4 łyżeczki cukru, jeśli używasz, w 2 małych atrakcyjnych miseczkach. Przygotuj limonki; w ostatniej chwili dodasz sok z limonki. (Patrz Uwaga.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania i rozgrzej go do medium. Pozostaw jedną część grilla gołą dla strefy bezpieczeństwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Gdy gotujemy, myjemy i smarujemy ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Odcedzić kurczaka i wyrzucić marynatę i ułożyć go na gorącym ruszcie lub w naoliwionym koszu grillowym, jeśli jest używany, skórą w dół. Grill kurczaka, aż będzie złoty kolor i gotowane przez, 12 do 20 minut na stronie. Przenieś kurczaka w razie potrzeby, aby uniknąć flary-ups. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego, aby sprawdzić doneness, wkładając go w najgrubszą część uda, ale nie tak, że dotyka kości. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 77°. Alternatywnie można wyciąć mięso z kurczaka, gdzie udo łączy się z ciałem; nie powinno być śladów czerwieni na kości. W ciągu ostatnich 10 minut gotowania zacznij szczotkować kurczaka po obu stronach szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Aby służyć, przenieść kurczaka, strona skóry do góry, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Pozostawić na około 2 minuty, a następnie pokroić na kawałki tasakiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
7
Dodaj 2 łyżki soku z limonki do każdej miski z solą, pieprzem i cukrem do sosu do zanurzania i mieszaj widelcem lub pałeczkami, aż sól i cukier rozpuszczą się. Aby zjeść, zanurz kawałki kurczaka w solonym soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Zmienność
9
Khmer Kurczak z grilla przy użyciu metody pośredniej: można również grillować kurczaka przy użyciu metody pośredniej, proces, który, choć nie tradycyjnie Khmer, ma tę zaletę, że eliminuje wszelkie ryzyko flary-ups. Ustaw grill do pośredniego grillowania, umieść patelnię ociekową na środku i rozgrzej grill do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Umieść marynowaną skórkę kurczaka na środku rusztu nad patelnią i z dala od ciepła. Przykryć grill i gotować kurczaka, aż rumiane i gotowane przez, 40 minut do 1 godziny. Rozpocznij szczotkowanie kurczaka z glazurą podczas ostatnich 15 minut gotowania i podlewaj go ponownie co 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Jeśli obsługujesz 4 osoby, podwoić składniki sosu do zanurzania i podzielić je na 4 miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Z Planet Barbecue! Elektryzująca podróż dookoła świata szlakiem grilla Stevena Raichlena. Copyright © 2010 by Steven Raichlen. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn