Kurczak Z Grilla

Kurczak Z Grilla
Kurczak z grilla wymaga około 9 godzin i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $1.99 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oregano, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Cornell Chicken (Grillowany Kurczak Z Białym Sosem Barbecue), oraz Stovetop BBQ Chicken: soczysty kurczak z grilla, nie wymaga grilla.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połówki kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Umieść kurczaka w dużej misce lub naczyniu do pieczenia, zalej włoskim sosem i równomiernie dopraw przyprawą do grilla Neely. Aby uzyskać najlepsze wyniki, pozostaw kurczaka do marynowania w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do GrillaPrzyprawa Do Grilla
Włoski DressingWłoski Dressing
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Jeśli gotujesz w środku: wyjmij kurczaka z lodówki i posmaruj kurczaka sosem Barbecue Neely.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieść w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F na 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Jeśli grillowanie na zewnątrz: trzydzieści minut przed gotowaniem, wyjmij kurczaka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Rozgrzej grill do średniej temperatury, około 275 stopni F najlepiej nad hickory i węglem drzewnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Połówki kurczaka umieścić na grillu, mięso od strony dołu. Przykryć grill i gotować przez około 50 minut. Odwróć kurczaka i niech brązowy, aż kurczak staje się złoty, o 15 do 20 protokół. Skrzydło i pałeczka powinny stać się bardzo delikatne i łatwo odciągną stawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Posmaruj kurczaka sosem Barbecue Neely podczas ostatnich 5 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Wymieszać wszystkie składniki razem w misce, z wyjątkiem oleju i soli i pieprzu. Powoli ubijamy olej i doprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodaj wszystkie składniki do miski i mieszaj, aż się połączą. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
W dużym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków2(zima)Przyprawa do grilla NeelyPrzyprawa do grilla Neely2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2kurczaki (lub 4 całe piersi z kością)kurczaki (lub 4 całe piersi z kością)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite1(zima)musztarda mielonamusztarda mielona2(zima)musztarda mielonamusztarda mielona1(zima)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana5(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)4(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata5(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill sprawdza się bardzo dobrze z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Możesz spróbować Hullabaloo Zinfandel. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Hullabaloo Zinfandel
Hullabaloo Zinfandel
Hullabaloo 2012 wyświetla aromaty boysenberry, lukrecji i białego pieprzu na nosie, z dobrze ustrukturyzowanymi smakami dzikiej wiśni, jagód, coli i owoców malin dominujących w podniebieniu, a kończąc na odrobinie pikanterii na finiszu. To wino będzie się starzeć z wdziękiem przez następne 5-7 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn