Kurczak Miodowo-Musztardowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak z musztardą miodową może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1556 kalorii, 113g białka, oraz 100 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaki, musztardę dijon, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miód musztarda Precel Crusted Sałatka z kurczaka z pikantnym sosem miodowo-musztardowym, Miodowe kieszenie z kurczaka z kremowym miodowym dipem musztardowym, oraz Kurczak Miodowo-Musztardowy.
Instrukcje
Na 2 dużych blachach do pieczenia wrzucić kurczaka i oliwę z oliwek; doprawić solą. Pieczeń aż prawie gotowane przez, o 20 minut na piersi i 25 minut na nogi, uda i skrzydła.
Wylać tłuszcz na blasze do pieczenia. Rozgrzej brojlery i umieść stojak tuż poniżej środka.
W rondlu zagotuj miód, musztardę, pieprz i szczyptę soli.
Na 1 blach do pieczenia wrzucić cały kurczak z mieszaniną miodu. Obrócić stronę skóry kurczaka w dół i smażyć przez około 5 minut, fastrygując miodem i przesuwając blachę do pieczenia, w razie potrzeby, aż kawałki będą rumiane. Obróć stronę skóry kurczaka i piecz przez 5 minut dłużej, fastrygowanie od czasu do czasu. Kurczak robi się, gdy jest gotowany, a skóra jest głęboko szkliwiona, ale nie czerniona.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wlać soki z blachy do żaroodpornej miski i odtłuścić tłuszcz.
Podawać kurczaka, przechodząc soki z boku.