Kurczak Marsala

Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 45g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąki, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.

Instrukcje

1
Umieść 3 łyżki masła w małej szklance miarki. Masło mikrofalowe W średniej-wysokiej 45 sekund lub do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Odstawić 1 minutę. Odtłuścić pianę z powierzchni i wyrzucić. (
3
Mieszanina pojawi się oddzielone.)
4
Wlać roztopione masło przez drobne sito na małej misce i wyrzucić mleko stałe. Masło klarowane odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Rozgrzać dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodać grzyby, szalotki i czosnek. Gotować 3 minuty lub aż wilgoć odparuje; usunąć mieszaninę grzybów z patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Posypać obie strony kurczaka 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
8
Umieść mąkę w płytkim naczyniu; połówki piersi kurczaka w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Dodaj klarowane masło do patelni i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
11
Wyjąć kurczaka z patelni. Powrót mieszaniny grzybów do patelni; dodać bulion i Marsala, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zredukowana do 1 filiżanki. Wymieszać z groszkiem; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
BulionBulion
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj 1 łyżkę masła, pół na pół, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, mieszając, aż masło się rozpuści. Powrót kurczaka na patelnię; gotować aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Podawać kurczaka i sos na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn