Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 45g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąki, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
1
Umieść 3 łyżki masła w małej szklance miarki. Masło mikrofalowe W średniej-wysokiej 45 sekund lub do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Mikrofalówka
2
Odstawić 1 minutę. Odtłuścić pianę z powierzchni i wyrzucić. (
3
Mieszanina pojawi się oddzielone.)
4
Wlać roztopione masło przez drobne sito na małej misce i wyrzucić mleko stałe. Masło klarowane odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Masło
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Rozgrzać dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodać grzyby, szalotki i czosnek. Gotować 3 minuty lub aż wilgoć odparuje; usunąć mieszaninę grzybów z patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Grzyby
Szalotka
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Mięso
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Meat Tenderizer
Wałek Do Ciasta
7
Posypać obie strony kurczaka 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pieprz
Sól
8
Umieść mąkę w płytkim naczyniu; połówki piersi kurczaka w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi Kurczaka
Mąka Uniwersalna
9
Dodaj klarowane masło do patelni i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
11
Wyjąć kurczaka z patelni. Powrót mieszaniny grzybów do patelni; dodać bulion i Marsala, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zredukowana do 1 filiżanki. Wymieszać z groszkiem; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cały Kurczak
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Bulion
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodaj 1 łyżkę masła, pół na pół, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, mieszając, aż masło się rozpuści. Powrót kurczaka na patelnię; gotować aż do całkowitego ogrzania.