Kurczak marokański z cytryną i oliwkami

Kurczak marokański z cytryną i oliwkami
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 191 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kminek, pietruszkę z płaskim liściem, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1375 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marokański kurczak cytrynowy z oliwkami, Marokański Kurczak Cytrynowy Z Oliwkami, oraz Marokański Kurczak z cytryną, oliwkami i śliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie przyprawy w dużej misce. Pat suche kawałki kurczaka i umieścić w misce, płaszcz dobrze z mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Odstawić kurczaka na godzinę w przyprawach.2 Jeśli używasz glinianego tagine (jeśli go masz, musisz namoczyć dno w wodzie przez noc przed użyciem), umieść go na dyfuzorze ciepła na elemencie grzejnym, aby zapobiec pękaniu tagine, i umieść oliwę z oliwek w tagine i podgrzej ją na średnim ogniu. Jeśli nie masz tagine, możesz użyć grubego DNA, dużej patelni z pokrywą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Tajine PotTajine Pot
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. W każdym przypadku, posypać kawałki kurczaka bardzo lekko z solą (go easy na sól, oliwki i konserwowane cytryny są słone) i miejsce strony skóry w dół w tagine lub patelni na 5 protokół, aż lekko rumiane. Obniżyć ogień do średnio-niskiego, dodać czosnek i cebulę nad kurczakiem. Przykryć i niech gotować przez 15 protokół.3 obrócić kawałki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Tajine PotTajine Pot
4
Dodać plasterki cytryny, oliwki, rodzynki i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, następnie obniżyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez dodatkowe 30 minut, aż kurczak jest gotowane przez i dość miękkie.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
RodzynkiRodzynki
OliwkiOliwki
CytrynaCytryna
WodaWoda
5
Wymieszać ze świeżą pietruszką i kolendrą tuż przed podaniem. Dostosuj przyprawy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
PrzyprawyPrzyprawy
KolendraKolendra
6
Podawać z kuskusem, ryżem lub pilawem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn