Kurczak letni-garnek
Summer chicken one-pot może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 985 kalorii, 57g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 172 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka kukurydzy cukrowej, pomidorów koktajlowych, młodych ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jeden garnek kremowy kurczak i letni makaron warzywny, Koniec lata Herby Chicken Chili Pot, oraz Summer Clam Pot.
Instrukcje
Kurczak w mące i odrobinie przypraw.
Rozgrzać olej w pokrywce i brąz kurczaka, w razie potrzeby partiami, a następnie przenieść na talerz. Wrzucamy boczek i smażymy przez 5 min, aż będzie chrupiący.
Odstawić kurczaka na patelnię.
Dodać bulion, przykryć i dusić przez 30 minut, dodając ziemniaki po 10 minutach, aż kurczak będzie ugotowany i ziemniaki będą miękkie.
Wymieszać z serem, następnie resztę warzyw i trochę przypraw. Dusić jeszcze 5 min, nie przykryte, następnie podawać.