Kurczak i pory duszone w winie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka i porów duszonych w winie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.46 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 785 kalorii, 42g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki oregano, pomidor, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszony Kurczak Z Czerwonym Winem I Porami, Pory Duszone Z Winem I Czosnkiem, oraz Halibut zapiekany z winnymi porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 4 protokół z każdej strony.
Dodaj pory na patelnię; smażyć 4 minuty lub aż zbrązowieje, obracając raz.
Dodać kolendrę i cynamon; gotować 30 sekund.
Dodać wino i 5 kolejnych składników (wino przez skórkę) i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Dodaj pory. Przykryć i gotować przez 5 minut.
Dodaj kurczaka. Przykryć i gotować 8 protokół.
Dodaj pomidora; doprowadzić do wrzenia. Odkryć i gotować 10 minut, często mieszając.
Usuń cynamon, liście laurowe i skórkę.
Wymieszać 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i posiekanego oregano.
Każdą porcję posypać natką pietruszki.