Kurczak i kiełbasa Penne
Kurczak i kiełbasa Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 47g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka ząbków czosnku, sera cheddar, makaronu penne i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kiełbasa z kurczaka i brokuły Rabe Penne, Patelnia opiekana Penne z kiełbasą z kurczaka, oraz Rustykalna Włoska cukinia "sos" z Penne i kiełbasą z kurczaka podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem w holenderskim piekarniku gotuj kurczaka, kiełbasę, cebulę oraz czerwoną i zieloną paprykę w oleju na średnim ogniu przez 6-8 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy.
Dodać czosnek; gotować i mieszać 1 minutę dłużej.
Wymieszać z sosem Alfredo, zupą, pieprzem i solą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 2 minuty. Wymieszać z serem.
Makaron odcedzić, dodać do mieszanki z kurczaka i wrzucić do płaszcza.
Podać żądaną ilość natychmiast. Schłodzić pozostałą mieszaninę; przenieść do pojemników zamrażarki. Zamrażać do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonego makaronu: rozmrozić w lodówce na noc.
Przełożyć na dużą patelnię; gotować i mieszać na średnim ogniu przez 10-12 minut lub do rozgrzania.