Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym
Przepis Hiszpański Kurczak z pikantnym ryżem cytrynowym jest gotowy w około 4 godziny i 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 36g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 74 osoby. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, olej canolan, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Spróbuj Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym, Pikantny Kurczak Limonkowy Z Ryżem Po Hiszpańsku, oraz Pikantny Ryż Hiszpański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym worku zip-top wymieszać mąkę, paprykę, czosnek w proszku i trochę soli i pieprzu.
Dodać kurczaka i wrzucić do płaszcza całkowicie.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać olej rzepakowy.
Dodaj kurczaka i brązowy ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronie. Podczas gotowania kurczaka, do powolnej kuchenki dodać pomidory, paprykę i cebulę. Top z udami kurczaka.
W tej samej patelni używane do brązowego kurczaka, dodać pastę pomidorową i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Zalać wierzch kurczaka w wolnej kuchence. Gotować na niskim poziomie przez 4 godziny, lub aż kurczak będzie wyjątkowo miękki.
W średnim garnku połączyć 2 szklanki wody, ryż, płatki czerwonej papryki, skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, pokryte, aż ryż jest miękki i wchłania cały płyn.
Aby służyć, łyżką ryżu na talerzu głębokich i Chochla Hiszpański kurczak i warzywa na wierzchu.
Udekoruj oliwkami i wyciśnij pozostały sok z cytryny. Rezerwa 2 udka z kurczaka i 1 szklanka warzyw dla rundy 2 przepis-Pita stos na pikantnym sosem jogurtowym.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego.
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.
Deep black cherry color with aromas of white pepper and black fruits. Bright and bold on the palate with an equal finish that has good structure and spice.