Krewetki glazurowane Chili

Krewetki glazurowane Chili
Krewetki glazurowane Chili to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 13 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, kolendra, tajski sos chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Krewetki glazurowane Chili z sosem Tomatillo-Cilantro, Łosoś Glazurowany Chili, oraz Chili-Beer Glazurowane Steki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sos chili, sok z limonki, sos rybny i kolendrę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
2
Podzielić krewetki na 4 równe porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
3
Połóż każdą porcję krewetek w schludnym rzędzie z ogonami skierowanymi w tym samym kierunku. Gwint 2 cienkie drewniane lub metalowe szpikulce (od 8 do 10 cali. długi) około 1 1/2 cala od siebie przez środek każdego rzędu krewetek, pchając Skorupiaki blisko siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
4
Umieść krewetki na naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Gotować, obracając raz, aż krewetki są różowe, 2 do 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Szczotka szczyty krewetek z mieszanki sos chili, odwrócić, i gotować tylko do glazury pęcherzyki i brązowieje lekko, o 30 sekund (uważnie obserwować; glazura pali się łatwo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
KrewetkiKrewetki
GlazuraGlazura
7
Blaty pędzla z większą mieszaniną chili, następnie obrócić glazurę i gotować, aż lekko ciemnieje, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
GlazuraGlazura
8
Przelać krewetki na talerze lub talerz. Doprawić do smaku pozostałą mieszanką chili i sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
SokSok

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Torres Sangre de Toro Cava z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Torres Sangre de Toro Cava
Torres Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn