Krewetki glazurowane Chili
Krewetki glazurowane Chili to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 13 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, kolendra, tajski sos chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Krewetki glazurowane Chili z sosem Tomatillo-Cilantro, Łosoś Glazurowany Chili, oraz Chili-Beer Glazurowane Steki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sos chili, sok z limonki, sos rybny i kolendrę; odstawić.
Podzielić krewetki na 4 równe porcje.
Połóż każdą porcję krewetek w schludnym rzędzie z ogonami skierowanymi w tym samym kierunku. Gwint 2 cienkie drewniane lub metalowe szpikulce (od 8 do 10 cali. długi) około 1 1/2 cala od siebie przez środek każdego rzędu krewetek, pchając Skorupiaki blisko siebie.
Umieść krewetki na naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym.
Gotować, obracając raz, aż krewetki są różowe, 2 do 3 minut na stronie.
Szczotka szczyty krewetek z mieszanki sos chili, odwrócić, i gotować tylko do glazury pęcherzyki i brązowieje lekko, o 30 sekund (uważnie obserwować; glazura pali się łatwo).
Blaty pędzla z większą mieszaniną chili, następnie obrócić glazurę i gotować, aż lekko ciemnieje, o 30 sekund więcej.
Przelać krewetki na talerze lub talerz. Doprawić do smaku pozostałą mieszanką chili i sokiem z limonki.