Kremowy winegret
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, kremowy winegret może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i wegetariańskim do wypróbowania. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 72 kalorie . Ten przepis służy 4 osobom. 33 osoby wypróbowały ten przepis i polubiły go. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 28% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy obejmują kremowy winegret z fetą , kremowy vinaigrette balsamiczny i kremowy winegret balsamiczny .
Instrukcje
Odmierz ocet (lub sok z cytryny) i musztardę (lub majonez) do miarki o pojemności 2 szklanek. Małą trzepaczką wymieszaj czosnek, dużą szczyptę soli i kilka mielonego pieprzu. Odmierz olej w innej filiżance. Powoli wlewaj olej do mieszaniny, najpierw kropelkami, a następnie powolnym, stałym strumieniem, aby uzyskać zemulgowany winegret.