Kremowy szpinak z wędzoną zapiekanką Gouda
Kremowy szpinak z wędzoną zapiekanką Gouda może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, wody, gouda bèchamel i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Zapiekanka Z Brukselki Gouda Wędzona, Pizza Ze Szpinakiem Wędzonym, oraz Szpinak i wędzone Gouda Crustless Quiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 10 cali od ciepła. W dużym garnku do zupy doprowadzić 1/4 cala wody do wrzenia.
Dodać szpinak i gotować na dużym ogniu, podrzucając długimi szczypcami, aż całkowicie zwiędnie, o 3 protokół.
Przelać szpinak na durszlak i odsączyć, wyciskając jak najwięcej płynu.
Na średniej, żaroodpornej patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać zwiędły szpinak i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać wędzoną Gouda Bchamel i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż bulgotanie, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać szpinak z bułką tartą i rozdrobnione Gouda i broil przez 2 protokół, aż złoty i bulgotanie.