Kremowe curry z buraków

Kremowe curry z buraków
Kremowe curry z buraków to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz chili, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Curry z wołowiny i buraków, Curry z buraków i wycieczka nad drugie jezioro, oraz Curry z buraków i wołowiny wolno gotowane (Chukandar Gosht).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej pokrywce, mieszać z cebulą i gotować przez 8 minut, aż będzie miękki. Wskazówka w ziarnach gorczycy i gotować przez 1 min, aż tosty. Wymieszać z pastą curry i skwierczeć przez 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Pasta CurryPasta Curry
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Buraki wymieszać z pikantną cebulą, dodać chilli, pomidory i 2 puszki wody. Przykryć i dusić przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż buraki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Zdjąć pokrywkę, podgrzać i gotować, aż sos będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Zdjąć ogień, następnie wymieszać migdały, jogurt i przyprawy. Top z jogurtem i podawać z ryżem basmati, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
( 23)( 23)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn