Kremowa Zupa Z Marchwi

Kremowa Zupa Z Marchwi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać kremowy przyprawione marchew zupa spróbować. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę, KARTONOWY rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Old Bay-przyprawione paluszki rybne z kremowym korzeniem selera i marchewką Slaw, Zupa Z Marchwi Przyprawionej, oraz Zupa Z Kalafiora Przyprawiona Marchewką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i seler do oleju; gotować kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodać czosnek; gotować około 5 minut lub aż warzywa będą przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
4
Dodaj marchew; gotuj 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
5
Dodaj bulion z kurczaka, liść laurowy, paski skórki pomarańczowej, sól, cynamon, goździki i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Liście LauroweLiście Laurowe
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
PieprzPieprz
SólSól
6
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać śmietanę do ubijania; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
7
Tymczasem zrób gremolatę. W 8-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bułkę tartą do masła; gotować, aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Wmieszać natkę pietruszki i startą skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
9
Zdjąć z ognia; odstawić.
10
Usunąć liść laurowy i paski skórki pomarańczowej z zupy; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Liście LauroweLiście Laurowe
ZupaZupa
11
Wlać zupę do blendera w małych partiach; przykryć i puree każdej partii, aż całkowicie gładkie. Chochla do ciepłych misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
12
Zupę posypać 1 łyżeczką gremolaty. Podaj pozostałą gremolatę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn