Kremowa dynia piżmowa z zupą cynamonową może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 14g tłuszczu i w sumie 233 kalorii. Ten przepis służy 6. 290 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, zmielone goździki, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 66%. Spróbuj Jabłkowo-Cynamonowa Zupa Z Dyni Piżmowej, Kremowa Zupa Z Dyni Piżmowej, oraz Kremowa Zupa Z Dyni Piżmowej dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej olej na średnim ogniu na dużej, głębokiej patelni do smażenia, aż zacznie się mienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj dynię piżmową, a następnie cebulę; smaż, najpierw bardzo mało mieszając, a następnie częściej, aż dynia zacznie przybierać złoty kolor, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Cebula
3
Zmniejsz ogień do małego i dodaj masło, cukier i czosnek; kontynuuj gotowanie, aż wszystkie warzywa będą miały bogaty, nierówny karmelowy kolor, około 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
Warzywa
Masło
Czosnek
Cukier
4
Dodaj cynamon, imbir, goździki i pieprz cayenne; dalej smaż, aż będzie pachnący, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Cynamon
Goździki
Imbir
5
Dodaj bulion; gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, częściowo pod przykryciem, aż dynia będzie miękka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Bulion
6
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, przecieraj na bardzo gładką masę, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, zdejmując wysuwany środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Zasłoń Pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" kanister, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Ręczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wróć do patelni (lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gęsta, aby unieść dodatek. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz.