Kotlety schabowe z koprem włoskim z ziemniakami i szalotką
Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 94 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, szalotka, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety schabowe z koprem włoskim z zimowym selerem naciowym, Polędwica wieprzowa z kopru włoskiego z pieczonymi ziemniakami i gruszkami, oraz Kotlety schabowe pieczone w garnku z koprem włoskim i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. grzać nasiona kopru włoskiego na małej suchej patelni na średnim ogniu, często podrzucając, aż pachnący, ok. 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Ochłoń.
3
Połącz nasiona kopru włoskiego, czosnek, paprykę i 2 łyżki oleju w małej misce. Przyprawić solą i pieprzem i włożyć do plastikowej torebki.
Dodaj mieszankę przypraw;uszczelnij torbę i odwróć się do płaszcza.
5
Odstawić na co najmniej 30 minut.
6
Podgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej patelni odpornej na wilgoć, najlepiej żeliwo, overmedium-wysokie ciepło. Kotlety schabowe gotować do 1 strony, około 4 minut; obrócić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać ziemniaki i szalotki na patelni; doprawić solą i pieprzem i wrzucić do patelni coatin kapieli. Gotować, rzucając ziemniaki i szalotki od czasu do czasu, aż wieprzowina będzie goldenbrown na drugiej stronie, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Szalotka
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Przełożyć do piekarnika i piec, aż ziemniaki będą miękkie i natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części kotletów rejestratory135°F, 10-15 minut. (Jeśli ziemniaki potrzebują więcej czasu, przenieść kotlety na talerz i continueto pieczone ziemniaki do miękkości; przenieść chopsback do patelni, gdy ziemniaki są gotowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
9
Wyjąć patelnię z piekarnika i wymieszać w occie parsleyand.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
10
Niech schabowe reszta 5 minutw patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Przełożyć kotlety na deskę do krojenia; pokroić mięso z kości i pokroić na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
12
Podawać z ziemniakami, szalotką i dowolnymi sokami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
DO AHEAD: kotlety wieprzowe można marynować1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
14
W porcji: 390 kalorii, 20 g tłuszczu, 3 g błonnika