Kotlety jagnięce z rozmarynem w sosie czosnkowo-balsamicznym
Kotlety jagnięce z rozmarynem z sosem czosnkowo-balsamicznym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kotletów jagnięcych, sól, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 29%. Spróbuj Kotlety jagnięce czosnkowo-rozmarynowe z sosem jeżyńsko-balsamicznym, Kotlety jagnięce z sosem czosnkowo-rozmarynowym, oraz Kotlety jagnięce rozmarynowe z sosem czosnkowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 łyżeczka czosnku, 1/4 łyżeczki soli, rozmaryn, musztarda, oliwa z oliwek, i 2 łyżeczki octu w małej misce; dobrze wymieszać.
Kotlety jagnięce umieścić w płytkim naczyniu.
Rozprowadzić mieszankę rozmarynu równomiernie po obu stronach kotletów; odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut.
Podczas gdy kotlety stoją, doprowadzić 1/2 szklanki octu balsamicznego i pozostałe 2 łyżeczki czosnku do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub do zmniejszenia do 1/4 filiżanki. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; odstawić i ogrzać.
Umieść kotlety jagnięce na stojaku do grillowania; przykryj i grilluj 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść kotlety jagnięce na każdym z 4 talerzy i skropić mieszaniną octu.