Koszerny rosół z kulkami Macy
Koszerny rosół z kulkami Macy wymaga mniej więcej 14 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako niedrogie danie główne dla Jesień. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyli, jajka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Maca Ball Rosół (Koszerny), Rosół z kulkami Macy, oraz Rosół z kulkami Macy.
Instrukcje
Aby zrobić zupę na płycie kuchennej, połącz kurczaka, cebulę, seler, marchew, koperek, liść laurowy i 3 ćwiartki wody w dużym garnku. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, częściowo przykryte, przez co najmniej pięć godzin. Od czasu do czasu odtłuścić powierzchnię zupy, aby usunąć powstającą pianę.
Wyjąć kurczaka i warzywa z bulionu; wyrzucić warzywa. Odcedzić bulion, ostudzić i przechowywać w lodówce przez noc. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny do obsługi, usunąć mięso z kurczaka z kości, i posiekać lub rozdrobnić mięso; przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby zrobić zupę w szybkowarze, dodaj kurczaka, cebulę, seler, marchew, koperek, liść laurowy i wodę do szybkowaru zgodnie z Instrukcją w kroku 1, uszczelnij szybkowar i podnieś go do pełnego ciśnienia. Zmniejszyć ogień, utrzymując pełne ciśnienie i gotować przez 30 minut. Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.
Usuń kurczaka i warzywa z bulionu. Odcedzić bulion; wyrzucić warzywa. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kurczaka z kości zgodnie z Instrukcją w kroku
Połączyć olej roślinny, jajka, bazylia, pietruszka, 1 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz w misce; dobrze wymieszać. Wymieszać z mączką Macy, przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Przynieś co najmniej 3 ćwiartki wody lub w razie potrzeby i 1 łyżeczkę soli do wrzenia w dużym garnku. Używając mokrych rąk, delikatnie uformuj mieszankę Macy w kulki o średnicy około 2 cali i upuść je we wrzącej wodzie. Dusić 20 minut.
Odtłuścić schłodzony bulion z kurczaka i włożyć bulion do garnka na średnim ogniu.
Dodać sól do smaku i zarezerwowane gotowanego kurczaka, w razie potrzeby (patrz Cook ' s Note).
Przełożyć ugotowane kulki Macy do rosołu i podgrzać do podania.