Koreańskie rolki Sushi z orzechami-Edamame Crumble
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Koreańskie rolki Sushi z kruszonką Orzechowo-Edamamową mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3458 kalorii, 80g białka, oraz 179g tłuszczu każdy. Na 13,0 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ryż sushi, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Koreańskie rolki Sushi z orzechami-Edamame Crumble, Kimbop (Koreańskie Sushi), oraz Sałatka po koreańsku z ogórkiem i Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować ryż i wodę. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut, aż woda zostanie wchłonięta.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut. Zeskrobać ryż do miski. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 30 protokół.
Tymczasem rozgrzać olej w średniej patelni nonstick.
Dodać orzechy włoskie i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż lekko tosty, o 3 protokół.
Dodać edamame, melasa i 1 1/2 łyżki sosu sojowego i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż lepki, o 5 protokół. Wymieszać z sezamem.
Przełożyć do miski i ostudzić.
Zestaw 1 prześcieradło nori na bambusowej macie do sushi. Lekko zwilżonymi rękami wklep 2/3 szklanki ryżu sushi na nori w prostokąt, który obejmuje dolne dwie trzecie arkusza, o grubości około 1/3 cala. Zmiażdż 2 ziarna ryżu w pustych rogach, aby działały jak klej. Ułóż 2 liście shiso na ryżu. Na środku shiso ułóż kawałek daikon, 2 łyżki marchwi i 2 łyżki mieszanki orzech-edamame. Podnieś najbliższy koniec bambusowej maty, naciskając, aby schować nadzienie do cylindra. Szczelnie zwinąć nadzienia. Powtórz, aby uformować pozostałe 9 rolek.
Każdą rolkę pokroić na 6 kawałków i przenieść na talerz.