Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado

Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado
Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści tymianku, chile de arbol, ziarna kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: kanapka ze stekiem z kukurydzą, pomidorem i awokado, Kolacja: Sałatka Ze Słodkiej Kukurydzy I Czarnej Fasoli, oraz Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole.

Instrukcje

1
W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu; gdy się spieni, dodaj ziemniaki, cebulę, chile i tymianek i włącz ogień do niskiego poziomu. Gotować delikatnie przez 10 minut, aż ziemniaki zaczną się kremować.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać kukurydzę, gałązki kolendry, połowa jalapeno, szczypta soli i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Gotować, zalać masłem, przez minutę lub tak, a następnie dodać dziesięć szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż kukurydza i ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
3
W międzyczasie, puree awokado z creme fraiche i pozostałe jalapeno, dodając sok z limonki, sól, i pieprz do smaku. I ponad dwukrotnie sok z limonki, o którym mowa w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
4
Odcedzić zupę do dużej miski, odrzucając chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Grzanki, Do DekoracjiGrzanki, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze z odrobiną płynu i mieszać z małą prędkością, aż puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj filiżankę płynu i zmiksuj na wysoki, dodając płyn etapami, aż zupa uzyska konsystencję gęstej śmietany. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
Grzanki, Do DekoracjiGrzanki, Do Dekoracji
7
Podawać z odrobiną kremu z awokado, rozrzucone liście kolendry, i cienkie plastry awokado, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn