Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado
Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści tymianku, chile de arbol, ziarna kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: kanapka ze stekiem z kukurydzą, pomidorem i awokado, Kolacja: Sałatka Ze Słodkiej Kukurydzy I Czarnej Fasoli, oraz Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu; gdy się spieni, dodaj ziemniaki, cebulę, chile i tymianek i włącz ogień do niskiego poziomu. Gotować delikatnie przez 10 minut, aż ziemniaki zaczną się kremować.
Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać kukurydzę, gałązki kolendry, połowa jalapeno, szczypta soli i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Gotować, zalać masłem, przez minutę lub tak, a następnie dodać dziesięć szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż kukurydza i ziemniaki będą miękkie.
W międzyczasie, puree awokado z creme fraiche i pozostałe jalapeno, dodając sok z limonki, sól, i pieprz do smaku. I ponad dwukrotnie sok z limonki, o którym mowa w przepisie.
Odcedzić zupę do dużej miski, odrzucając chile.
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze z odrobiną płynu i mieszać z małą prędkością, aż puree.
Dodaj filiżankę płynu i zmiksuj na wysoki, dodając płyn etapami, aż zupa uzyska konsystencję gęstej śmietany. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem.
Podawać z odrobiną kremu z awokado, rozrzucone liście kolendry, i cienkie plastry awokado, w razie potrzeby.