Kokosowa Panna Cotta z owocami tropikalnymi

Kokosowa Panna Cotta z owocami tropikalnymi
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu kokosową panna cottę z owocami tropikalnymi. Za 2,86 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 69 g tłuszczu i łącznie 741 kalorii . Ten przepis z Foodnetwork wymaga mleka kokosowego, gęstej śmietanki, cukru pudru i żelatyny w proszku. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Panna Cotta na maślance z owocami tropikalnymi , Panna Cottan z dodatkiem smoczych owoców i Ciasto Panna Cotta z gotowanymi owocami .

Instrukcje

1
W małej misce równomiernie rozsyp żelatynę w 3 łyżkach chłodnej wody. Odstawić do zmięknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W średnim rondlu podgrzej śmietankę kokosową i mleko kokosowe na średnim ogniu, aż boki zaczną bulgotać. Zmniejsz ogień i dodaj zmiękczoną żelatynę, mieszając, aby upewnić się, że całkowicie się rozpuściła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Odcedź mieszaninę kokosa do miski, która z łatwością zmieści się w misce z wodą. Wstawić do miski z wodą do ostygnięcia, co kilka minut mieszając gumową szpatułką, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Jeśli mieszanina zacznie twardnieć, należy ją natychmiast usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyjmij miskę mieszanki kokosowej z miski z wodą. Wylej wodę i wytrzyj miskę do sucha. W suchej misce wymieszaj śmietankę z cukrem pudrem, aż cukier się rozpuści. Wmieszać do masy kokosowej. Podzielić mieszaninę kokosową równomiernie pomiędzy 6 (7 do 8 uncji) kubków z kremem lub kokilek. Schładzaj, aż będzie twarde, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przed podaniem przesuń nożem po wewnętrznej krawędzi foremek i odwróć każdą panna cottę na talerz. Na każdy z nich nałóż odrobinę pokrojonych w kostkę owoców, pozwalając, aby owoce rozsypały się na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano

Panna Cotta świetnie komponuje się z kremowym sherry, winem porto i chianti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn