Kleiste bułeczki cynamonowo-orzechowe
Sticky Buns Cynamonowo-Orzechowe to chleb na 24 osoby. Jedna porcja zawiera 262 kalorie , 5 g białka i 5 g tłuszczu . Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis zachwycił 25 osób. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32% , to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Lepkie bułeczki z orzechem figowym , Lepkie bułeczki z orzechem włoskim i karmelem i Lepkie bułeczki z orzechem karmelowym .
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W dużej misce połącz puree ziemniaczane, cukier, masło, jajka, sól, mieszaninę drożdży i 2 szklanki mąki; ubijaj na średniej prędkości, aż masa będzie gładka. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć ciasto na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Do posypania w małym rondlu rozpuść masło. Wymieszać z brązowym cukrem, miodem i cynamonem. Podzielić mieszaninę pomiędzy trzy natłuszczone 9-calowe. okrągłe formy do pieczenia, równomiernie rozprowadzając.
Posypać orzechami włoskimi.
Do nadzienia w małej misce wymieszaj cukier i cynamon. Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Jedną porcję rozwałkuj na placek o wymiarach 18 x 12 cali. prostokąt.
Posmaruj 1 łyżką roztopionego masła w odległości 1/2 cala od krawędzi; posypać 1/4 szklanki mieszanki cukru.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój na 12 plasterków. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Na każdej patelni ułóż osiem plasterków, przecięciem do dołu. Przykryj ręcznikami kuchennymi; odstawić do podwojenia objętości, około 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 350°.
Piec 30-35 minut lub do złotego koloru. Natychmiast przełóż na talerze do serwowania.