Klasyczne Placki Ziemniaczane
Klasyczne placki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 169 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej roślinny, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Naleśniki Klasyczne, Klasyczne Naleśniki Z Maślanką, oraz Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Umieść 2 nieprzywierające blachy do pieczenia w piekarniku.
Używając tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w tarkę, grubo zetrzyj cebulę i umieść w durszlaku ustawionym w zlewie. Ziemniaki grubo zetrzeć, dodać do durszlaka i odstawić do odsączenia.
W dużej misce, lekko ubić jajka, a następnie ubić mąkę.
Naciśnij ziemniaki i cebulę, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu, a następnie dodaj do mieszaniny jaj/mąki. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Używając drewnianej łyżki lub rąk, dobrze wymieszaj, ale nie przepracuj.
W ciężkich dna, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła, aż gorące, ale nie palenie. Upuść 4 skąpe porcje 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków na patelnię i spłaszczyć łopatką, tworząc cztery 3-calowe naleśniki.
Smażyć, aż spody będą złocisto-brązowe, 4 do 5 minut, następnie odwrócić i smażyć, aż złoto-brązowy i chrupiące, dodatkowe 4 do 5 minut.
Przełożyć do ręczników papierowych do osuszenia; natychmiast doprawić solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na blachach do pieczenia w piekarniku podczas robienia pozostałych naleśników.
Używając ręczników papierowych, ostrożnie wytrzyj patelnię.
Dodać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła i usmażyć jeszcze 4 naleśniki. Powtórz z pozostałym cieście, wycierając patelnię i dodając 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła przed każdą porcją.
Naleśniki podawać na gorąco z musem jabłkowym i / lub kwaśną śmietaną.