Klasyczne Placki Ziemniaczane
Przepis klasyczny placki ziemniaczane jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś szczyptę mielonego cynamonu, tymianku, pieprzu i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Placki Ziemniaczane, Klasyczne Placki Ziemniaczane, oraz Klasyczne placki ziemniaczane z grubym musem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ziemniaki i cebulę w durszlaku.
Odcedzić 30 minut, naciskając tylną łyżką, aż ledwo wilgotne.
Połącz mieszaninę ziemniaków, mąkę i następne 4 składniki (przez jajko) w dużej misce; wrzuć dobrze.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelnię i zawirować do herbu. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków luźno do suchej miarki.
Wlać mieszaninę do patelni i lekko spłaszczyć. Powtórz procedurę 5 razy, aby utworzyć 6 latkes. Podsmażyć 3 1/2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjmij latkes z patelni i utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i mieszaniną ziemniaków, aby uzyskać 12 latkes ogółem.
W misce połącz sos jabłkowy i zmielony cynamon.
Podawać mus jabłkowy z latkes.