Kefta
Kefta może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis służy 10 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Jeśli masz pomidor, skórkę z cytryny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Spróbuj Kefta, Jagnięca Kefta, oraz Kefta Algierska (Klopsiki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce, wymieszać natkę pietruszki, cebula, jagnięcina, ziele angielskie, Skórka z cytryny, sól i masło, aż dobrze wymieszane. Użyj rąk, aby uzyskać najlepsze wyniki.
Miejsce w naczyniu do pieczenia, lub pat do 2 cala wysokości rundy na blasze do pieczenia z boków. Ułóż plastry pomidora na wierzchu.
Piec odkryte przez 50 minut w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy, a temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 160 stopni F (72 stopnie C).
Podawać z chlebem pita lub ryżem.