Kefir mleczny: co to jest i jak go zaparzyć
Kefir mleczny: co to jest i jak zaparzyć może to być tylko napój, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 2472 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Jak zaparzyć Kefir Wodny (szybki samouczek), Kefir z jagodami, oraz Kefir Wodny.
Instrukcje
Umieść ziarna kefiru mlecznego na dnie czystego słoika do masażu. Przykryć 1 litrem świeżego mleka.Bardzo luźno, umieścić pokrywkę i zespół na słoiku mason. Nie chcesz go dokręcać, ponieważ, jak w przypadku całej fermentacji, powstaje dwutlenek węgla i musi uciec. Hodowla przez 24 â€" 48 godzin w temperaturze pokojowej. Na cienki, łagodny kefir można hodować przez 12 godzin.Po zakończeniu hodowli, odcedzić mleko kefir do nowego słoika mason, cap i przechowywać w lodówce. Rozpocznij rekultywację nowej partii kefiru, w razie potrzeby lub pozostaw ziarna kefiru na kilka dni w wodzie w lodówce, aż będziesz gotowy do ponownego zrobienia kefiru.