Kawior Hiziki z cytrynowym kremem Tofu i szczypiorkiem
Kawior Hiziki z cytrynowym kremem Tofu i szczypiorkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, wodorosty hiziki, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Bucatini z kremem cytrynowym i szczypiorkiem, Jedwabne Tofu Ze Szczypiorkiem Po Japońsku, oraz Kalafior ze szczypiorkiem i cytryną.
Instrukcje
Aby przygotować kawior, umieść wodorosty w dużej misce; przykryj gorącą wodą do 2 cali nad wodorostami. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i odcedzić.
Umieścić wodorosty w robocie kuchennym; proces aż do rozdrobnienia.
Oleje ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wodorosty; gotować 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj 2/3 szklanki wody, sos sojowy i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż płyn odparuje.
Aby przygotować pozostałe składniki, obrać cytrynę i pokroić wzdłuż na 6 klinów.
Wytnij każdy klin w poprzek na 8 kawałków, aby uzyskać 48 trójkątów.
Umieść 1 łyżeczkę kawioru z wodorostów na każdym krakerze.
Miejsce cytrynowy krem Tofu w małej plastikowej torbie zip-top; pieczęć. Snip mały otwór w 1 rogu torby; rury o 1/2 łyżeczka śmietany tofu na każdym krakersie.
Umieść 1 Trójkąt cytrynowy, 1 kawałek szczypiorku i 1 kawałek marchewki na każdym krakersie.