Kasztanowe naleśniki z kremowymi grzybami

Kasztanowe naleśniki z kremowymi grzybami
Kasztanowe naleśniki z kremowymi grzybami to bezglutenowe przystawka. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 277 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, tymianek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Naleśniki Z Kremem Kasztanowym, Naleśniki z mąki kasztanowej (necci) z Ricottanem i miodem, oraz Kasztan, Quinoa Crêpes Z Czerwonymi Porzeczkami I Krem Ricotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób naleśniki
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
2
Połącz wszystkie składniki w blenderze i wymieszaj, aż powstanie cienkie ciasto. Schłodzić ciasto przez co najmniej 1 godzinę przed użyciem. Może być przechowywany w lodówce do 24 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Podgrzać 8-calową nieprzywierającą patelnię sauté na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Spód i boki patelni posmarować odrobiną roztopionego masła zarezerwowanego do tego celu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać schłodzone ciasto.
6
Dodaj około 2 łyżki ciasta na patelnię, wirując. Zapewnia to cienką warstwę ciasta na całej patelni. Chcesz cienkie naleśniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Niech crêpe gotować przez około 30 sekund lub aż robi się lekko złoty. Włóż po bokach gumową szpatułką. Za pomocą szpatułki lub nawet rąk (ostrożnie!), szybko odwróć crêpe i zakończ gotowanie. Pierwsze naleśniki są zazwyczaj testowe, więc nie martw się, jeśli się przykleją.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
8
Przełożyć na talerz i powtórzyć z resztą ciasta. Ułóż wszystkie naleśniki. Nie powinni trzymać się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
9
W tym momencie możesz je napełnić czymkolwiek lub zamrozić, ułożone i ciasno owinięte, przez okres do 1 miesiąca.
10
Przygotuj nadzienie grzybowe
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
11
Na średniej patelni podsmażyć oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj ząbki czosnku i delikatnie pozwól czosnkowi zaparzać olej przez 1 do 2 minut; następnie usuń go. Nie palić czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Dodać grzyby i tymianek. Gotować jeszcze kilka minut, aż będzie miękka i lekko karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
TymianekTymianek
14
Zdjąć z ognia i dodać crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
15
Do każdego naleśnika dodać około 2 łyżki nadzienia i posypkę natki pietruszki i zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RolkaRolka
16
Podawać natychmiast.
17
Od małych talerzy i słodkich smakołyków: moja rodzinna podróż do gotowania bezglutenowego Aran Goyoaga. Copyright © 2012 by Aran Goyoaga. Wydane przez Little, Brown and Company.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn