Karmelowo-Kokosowy Budyń Bananowy
Karmelowo-kokosowy budyń bananowy wymaga około 9 minut od początku do końca. Na 81 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka mleka kokosowego, wafle waniliowe, kokos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowy Budyń Bananowy, Solone Karmelowe Ciasto Bananowe, oraz Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej misce. Ubijaj mikserem ze średnią prędkością przez 2 minuty lub aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Ułóż wafle na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Banany obrać i pokroić w plasterki. Ułóż połowę plastrów banana na waflach.
Połowę masy budyniowej rozprowadzić na plasterkach banana, a następnie ułożyć pozostałe plasterki banana.
Pozostały budyń rozłożyć na plasterkach banana.
Rozłóż bitą polewę na budyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin.
Polewamy budyniem karmelem i posypujemy kokosem przed podaniem.