Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą
Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Halloween. Jeśli masz pod ręką jabłka, karmelki, półsłodką czekoladę Piekarską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą, Słodko-słony Bourbon cynamon Pekan Karmel jabłka + mżawka czekoladowa, oraz Jabłka Czekoladowo-Kokosowe Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka umyć, a następnie całkowicie wysuszyć. (Uwaga: aby sos karmelowy przyklejał się do jabłek, jabłka muszą być dobrze schłodzone przed umyciem, suszeniem i zanurzeniem w sosie karmelowym.)
Włóż Drewniany pop stick do końca łodygi każdego jabłka. Karmelki mikrofalowe i woda w dużej szklanej misce mikrofalowej na wysokości 2 do 2-1 / 2 min. lub do momentu całkowitego stopienia karmelków i dobrze wymieszania mieszaniny po wymieszaniu.
Przykryj dużą płytę pergaminem; spryskaj sprayem do gotowania. Jabłka zanurzamy, po jednym na raz, w sosie karmelowym, obracając się, aby równomiernie pokryć każde jabłko. Trzymaj zanurzone jabłko nad miską, aby nadmiar karmelu kapał z powrotem do miski. Jabłka zanurzyć w kokosie; ułożyć na przygotowanym talerzu. Przechowywać w lodówce 15 min.
Czekolada mikrofalowa w osobnej misce do mikrofalówki 1 do 1 min. 15 sek. lub do momentu prawie stopienia się czekolady, mieszając po 1 min.; mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Polać jabłkami czekoladę; powrócić na talerz.
Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub aż czekolada jest jędrna.
Wyjąć jabłka z lodówki 15 min. przed podaniem. (Uwaga: jabłka karmelowe można schłodzić do 2 dni przed podaniem.)