Karmelowe Ciasto Dyniowe
Karmelowo-maczane ciasto dyniowe wymaga ok. 2 godziny i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 20 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. 5475 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pekany, betty ciasto mix, dynia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Karmelowe Ciasto Dyniowe, Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, oraz Ciasto Bananowo-Karmelowe Poke dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno tylko 13x9-calowy patelni.
W dużej misce, wymieszać ciasto beat, Dynia, woda, olej, jajka i przyprawa pumpkin pie z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości do zwilżenia, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec 26 do 33 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Natychmiast poke Ciasto co cal z uchwytem drewnianej łyżki w połowie ciasta; cool 5 minut.
Umieść gorącą polewę krówką w zamykanej torbie w rozmiarze kwarty.
Wyciąć mały kącik z worka; wycisnąć gorącą krówkę do otworów w cieście. Powtórz w razie potrzeby, aby użyć wszystkich dodatków.
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Przykryć i przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do schłodzenia.
Lukier upuść łyżkami na ciasto; rozprowadź równomiernie.
Tuż przed podaniem podgrzać sos karmelowy zgodnie z zaleceniami na słoiku; skropić czubatą łyżeczkę na każdej porcji ciasta.
Posypać orzechami pekan. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.