Kantoński Kurczak z pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kantońskiego kurczaka i grzybów. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 460 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz dziecko bok choy, piersi z kurczaka, sos ostrygowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Kantońskie Hamburgery Z Kurczakiem, Kurczak kantoński z warzywami, oraz Kantoński Chicken Chop Suey.
Instrukcje
Wrzucić kurczaka z sosem ostrygowym w misce.
Skrobię kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody w innej misce.
Umieść obie miski w pobliżu pieca z pozostałymi składnikami.
Rozgrzać wok lub głęboką patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać olej z orzeszków ziemnych, następnie szalotki, imbir i czosnek, i smażyć około 20 sekund.
Dodać mieszaninę kurczaka i Stir-smażyć, aż mięso nie jest już różowy Na zewnątrz, 2 do 3 protokół. Wymieszać grzyby i bok choy.
Dodać bulion i olej sezamowy na patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej, powrót do wrzenia i gotować, podrzucając, aż kurczak jest gotowane przez i sos jest gęsty i błyszczący, 2 do 3 protokół.
Podawać z ryżem, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos