Kandyzowane batoniki z orzechami wiśniowymi
Kandyzowane batoniki wiśniowo-orzechowe to przystawka dla 36 osób. Jedna porcja zawiera 152 kalorie , 2 g białka i 9 g tłuszczu . Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, soli, kandyzowanych wiśni i półsłodkich kawałków czekolady. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10% łyżek, co jest raczej złym wynikiem . Wypróbuj batoniki wiśniowo-orzechowe , batoniki orzechowe bez pieczenia i batoniki czekoladowo-wiśniowe bez orzechów, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce połącz mąkę i 1/3 szklanki brązowego cukru; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Wciśnij do lekko natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15-17 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie.
W dużej misce ubij jajko, sól i pozostały brązowy cukier, aż się połączą. Wymieszaj orzechy, wiśnie i kawałki czekolady. Rozłóż łyżką równomiernie na cieście.
Piec 20-25 minut dłużej lub do momentu, aż polewa się zetnie. Przed krojeniem ostudzić na kratce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Stella Rosa Moscato D`Asti, Il Conte D`Alba - Włoski 90 punktów z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Stella Rosa Moscato D`Asti, Il Conte D`Alba - Włoszka 90 punktów
Owoce i słodycz równoważona bąbelkami